Roosendaal, een levendige stad

Wonen en leven in de Bookelaar betekent vooruitgaan

Vooruit naar nu

Als de inwoners van de gehuchten Hulsdonk, Langdonk, en Kalsdonk in het jaar 1268 toestemming krijgen om gezamenlijk een kapel te bouwen op de plaats waar nu op de Oude Markt de Sint-Janskerk staat, duikt voor het eerst de naam Rosendale op. Een dunbevolkt heidegebied in die tijd. De Hulsdonksestraat verbond het gehucht.

Van oudsher wordt in de Hulsdonkestraat gewoond en gewerkt, zo ook door de familie Bookelaar. Zij hebben hier, op huisnummer 7 t/m 27, generaties lang verschillende bedrijven gerund en gewoond. In de jaren ‘30 van de vorige eeuw met o.a. een rijwielmakerij en een carrosseriebedrijf. Later breidde de familie het werkterrein uit en vanaf de jaren 70 tot eind vorige eeuw werd op deze locatie een autobedrijf gerund.
Bekijk de appartementen Bekijk het complex

De Bookelaar is gesitueerd in de directe nabijheid van alle voorzieningen op loop, – en fietsafstand. De uitvalswegen A17 en A58 zijn prima bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is met meerdere bushaltes in de straat en het station op nog geen 10 minuten fietsen, een groot pluspunt te noemen. Kortom: Stedelijk allure, met alle gemakken en geneugten van het centrum!

Wonen in Roosendaal?

Bekijk nu onze 43 moderne twee- en driekamer
all-electric huurappartementen met loggia/patiotuin.
Bekijk de appartementen